Wieteke Snijder, relatiecoach, ede, zelfliefde, zelfrespect, relatie, relatiecrisis

Relatiecrisis? Gun jezelf de ruimte om van jezelf te leren houden

In een relatiecrisis kunnen emoties hoog oplopen. Natuurlijk is het verleidelijk om de schuld bij de ander te leggen. Maar de sleutel tot herstel van je relatie ligt in zelfliefde. Begin met jezelf af te vragen wat je nodig hebt, waar je grenzen liggen en wat je eigenwaarde is. Neem de ruimte om te reflecteren en eerlijk te zijn tegenover jezelf.

Is zelfliefde niet egoïstisch?

Zelfliefde betekent niet egoïstisch zijn, maar juist zorgen voor je eigen welzijn, zowel fysiek als emotioneel. Het stelt je in staat om sterker in je schoenen te staan en vanuit een positieve plek te handelen. Als je van jezelf houdt, kun je ook liefde geven aan en ontvangen van anderen. Je zelfrespect zal groeien.

Communiceer eerst met jezelf

Communicatie is cruciaal in elke relatie. Maar voordat je kunt praten met je partner, moet je met jezelf praten. Wat zijn mijn behoeften, angsten en verlangens? Hoe kan ik die op een respectvolle manier met mijn partner delen?

Zelfliefde is de basis voor herstel

Dus, als je in een relatiecrisis zit, onthoud dan dat zelfliefde de basis is voor herstel. Gun jezelf de ruimte om te groeien en te leren, en wees geduldig met jezelf en je partner. De weg naar een gezonde relatie begint bij jou. 

Wat versta je onder zelfliefde?

Zelfliefde betekent van jezelf kunnen houden, jezelf te respecteren en voor jezelf zorgen. Dat is de basis voor een goede relatie met jezelf. Als je niet van jezelf houdt, kan het moeilijk zijn om de liefde de ander volledig te ontvangen en te waarderen. Zelfliefde is erkenning van je eigen waarde als individu.

Lukt het nog niet zo? Je kunt van jezelf léren houden

Van jezelf leren houden betekent jezelf leren accepteren zoals je bent. Met al je imperfecties, zonder daar een oordeel over te hebben. Het betekent ook voor fysieke en mentale gezondheid zorgen door grenzen te stellen. Als je jezelf liefhebt, straalt dit positieve gevoel door in je relaties. Je kunt vrijer geven en ontvangen, omdat je niet afhankelijk bent van de ander om je compleet te voelen.

Meer weten en kennismaken?

Wil je meer weten over hoe bezielende relatiecoaching jou kan helpen meer zelfliefde te ontwikkelen en zo de verbinding in jullie relatie weer te laten opbloeien? Of verder lezen in mijn andere blog over dit onderwerp? Neem snel contact op voor een oriënterend gesprek via het contactformulier op mijn website of stuur me een DM.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *