Skip to content

Over Wieteke

Relatiecoaching, bezielend coachen, persoonlijke ontwikkeling en zingevingsvraagstukken

Als jong meisje wilde ik moeder worden. En wijs. Waar droomde jij als kind van?

Zoek je antwoorden op de vragen die in je leven, dan kun je de hulp van een coach inroepen. Een coach heeft een bepaalde manier van werken en een eigen persoonlijkheid. Kies je een coach, dan krijg je de persoonlijkheid, de levenservaring en mensenkennis van de coach erbij cadeau. 

Vanuit mijn missie coach ik als bezielend coach op levensvragen, persoonlijke ontwikkeling en relatievraagstukken. Mijn missie luidt als volgt:

‘Ik help jou verbinding te maken met jezelf, met wie je werkelijk bent, zodat je in relatie met anderen keuzes kunt maken en je eigen leven kunt leven.’ 

Ik doe dit door je te bevragen, door te vragen, inspireren, prikkelen, door gebruik te maken van methodieken, mijn eigen intuïtie in te zetten en mijn levenservaring.

 

Wieteke als coach

De kwaliteiten die vertrouwelingen en cliënten mij toedichten zijn optimistisch, liefdevol, oprecht geïnteresseerd, betrouwbaar, empathisch, vriendelijk, flexibel, precies, behulpzaam, communicatief sterk, inspirerend, verantwoordelijk, intuïtief, invoelend, krachtig, wijs, zorgzaam, betrokken en trouw.

In mijn leven heb ik heel wat hordes genomen. Sommigen zelf genomen, andere onvermijdelijk meegemaakt. Van elke crisis heb ik veel geleerd en elke ervaring heeft mijn leven verrijkt. 

Mijn ervaringsgebieden zijn divers, bevraag mij gerust. Ik noem er een paar:

Depressie, burn-out, moeizame liefdesrelatie, ouder-kindrelatie, hooggevoeligheid, kind of partner in autistisch spectrum, AD(H)D, bipolaire stoornis, depressie, suïcidaliteit, geweldloze communicatie, opvoeden en opvoeduitdagingen, speciaal onderwijs, levensvragen, vriendschap, intuïtie, dreumesen, kleuters, schoolkinderen, pubers en adolescenten.

Na mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs was ik een fijne juf voor mijn leerlingen. Later heb ik ook ervaren hoe het is om volwassenen les te geven, voor een groep te spreken, samen te zingen. Ik heb onderzocht of de rol van thuisblijfmoeder bij mij paste. Toen dit niet het geval bleek te zijn, heb ik bevredigend werk gevonden bij een ingenieursbureau en in de avonduren de HBO+-opleiding tekstschrijven gevolgd. Tekstschrijven doe ik nog altijd, voor het ingenieursbureau en voor mijn eigen tekstbureau Pit. 

Mijn betrokkenheid en mensenliefde geef ik vorm samen met mijn man en mijn broer met onze stichting Save Sky Blue. Uit respect voor mijn omgeving en de natuur waarin ik wandel ruim ik zwerfafval op als Schone Held in mijn woonplaats Ede.

Coach persoonlijke ontwikkeling

Bezielend Coachen

De opleiding Bezielend Coachen en Relatiecoaching volgde ik bij Adriaan Hoogendijk. Bezieling en Liefde zijn hierdoor een nog grotere rol gaan spelen in mijn leven.

Het werkwoord Liefde

Het werkwoord Liefde heeft mij enorm geholpen in mijn eigen groeiproces. Ik ben in 1996 getrouwd. In de loop van de tijd heb ik geleerd dat de taal van Liefde die ik spreek een andere taal is dan die mijn partner verstaat. Dat ik zelf verantwoordelijk ben – en alleen ik – voor mijn eigen levensgeluk. Ik draag de verantwoordelijkheid voor mijn mentale en fysieke gezondheid. Ik mag best hulp vragen als ik hobbels ervaar en goed voor mijzelf wil zorgen om voor anderen te kunnen blijven zorgen. 

Geweldloze communicatie

Het lukt mijn man en mij om te blijven ontwikkelen en groeien en naast elkaar in liefde onze eigen peultjes samen te doppen. Ondanks stressvolle gebeurtenissen, crises of tegenslag, vinden wij de moed en bereidheid om door te gaan, te evolueren en er te zijn voor elkaar. In zelfliefde en met compassie voor de pijn en het verdriet van onszelf en de ander. Geweldloze communicatie ofwel verbindende communicatie vormt in onze relatie een belangrijke pijler. De basisprincipes van Geweldloze communicatie geef ik ook in mijn coaching en door.

Ik vind het heel fijn dat je niet alleen coach, maar ook mens bent!
I.H.

Eigen ervaring

Ik ben in 1975 geboren als oudste dochter in een groot gezin. Mijn vader was docent, mijn moeder huisvrouw. Die taakverdeling leek mij niks. Ik zou later als ik groot was mijn eigen geld verdienen. En moeder worden. En wijs. Leren kon ik wel en mijn eigen geld verdienen lukte. Ik vond een baan in het onderwijs, trouwde en werd moeder van drie prachtige zonen, met ieder hun uitdagingen. De baan in het onderwijs verruilde ik voor een kantoorbaan.

En wijs?

Het leven heeft mij in elk geval veel kansen gegeven om zelfinzicht te ontwikkelen! In mijn ambitie en perfectionisme nam ik herhaaldelijk meer hooi op mijn vork dan goed voor mij was. Hup, schouders eronder, tandje harder, je bent een Hollandse meid! Daarbij mezelf wegcijferen, toch die extra uren werken, toch die opleiding, toch dat huis verbouwen, met gezin en een rijk sociaal leven.… Ik hield alle ballen in de lucht, maar doodmoe werd ik ervan. Wat ik zelf wilde, vroeg ik mij niet eens meer af. Er kwam een postnatale depressie aan te pas, drie jaar later een burn-out en pas toen werd ik wakker! Met psychologische hulp, zorg voor mijn lijf en veel rust leerde ik voor mij gezonde keuzes te maken.  

En wijs dan?

Of ik ondertussen een wijs mens ben geworden, moet je maar zelf bepalen. In elk geval is het de hoogste tijd om mijn kwaliteiten, mensenliefde, mensenkennis, levenservaring en persoonlijkheid in te zetten voor anderen. Ik zie zo veel mensen worstelen, ik weet dat dat anders kan!

Eigen gezin

Ook met mijn kinderen heb ik een hele leerweg afgelegd. Drie zeer verschillende kinderen, zowel qua karakter, persoonlijkheid als vaardigheden. Alle drie jongens, alle drie met hun eigen uitdagingen. Onophoudelijk heb ik bijgeleerd om mijn kinderen beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Ik ben dankbaar en trots dat onze kinderen zich veilig voelen om hun intieme zaken en grote vragen met ons te delen en bespreken. 

Leren en groeien

Ik geniet van muziek, de zon op mijn gezicht, een kopje thee met een dierbare, een wandeling in de natuur, een gesprek van ziel tot ziel. Ik geniet van een goed boek, een indringende documentaire, een mooi verhaal en de stilte. Leren en groeien, dat wil ik blijven doen. Mijn intuitie gebruiken en versterken. En de vruchten van mijn leren doorgeven aan mijn cliënten. Mijn hart volgen; het heeft me al ver gebracht.

En jij?

Gun jezelf een inkijkje in jouw leven. Kies voor meer vitaliteit, levenslust, liefde, enthousiasme, mildheid en begrip. Stel jouw verlangen niet langer uit. Plan vandaag nog jouw kennismakingssessie en start jouw nieuwe Leven! 

Wieteke Snijder

"Mijn hart volgen; het heeft me al ver gebracht."