Investeren, liefde, relatie, Wieteke Snijder, relatiecoach, bezielend relatiecoach, coaching, scheiden, afscheid nemen, communiceren, Freepik

Ben je aan het investeren of aan het afscheid nemen?

Ze zitten elkaar bedremmeld aan te kijken in mijn praktijkruimte. Ze hebben zelfs al aan scheiden gedacht. Zo hadden ze zich hun relatie niet voorgesteld toen ze begonnen. Het was allemaal wel snel gegaan. Samenwonen in hun studententijd, allebei de eerste baan, algauw kwam er een kind. En nog één. Verhuisd naar een rijtjeshuis, auto voor de deur, speelgoed in de tuin. Alles lijkt goed voor elkaar. Behalve dan de liefde. 

Hoewel de sprookjes ons anders doen geloven, is liefde een werkwoord. Je zult mij als relatiecoach dan ook regelmatig horen zeggen: Liefde is een actief proces. Het valt of staat met blijven kiezen voor elkaar. Blijven investeren. Stop je met investeren, dan ben je bewust of onbewust bezig met afscheid nemen.

Communiceer

Eén ding hebben veel koppels gemeen die zich bij mij melden: ze zijn al enige tijd niet meer echt aan het communiceren. Ze spreken wel zaken af om de boel op alle fronten draaiende te houden, maar hun gedachten, gevoelens en behoeften hebben hierin geen plek.

Conflicten? De liefde leeft!

Je kunt het gek vinden, maar als relatiecoach is het voor mij een teken dat de liefde niet dood is als jullie nog wel eens ruzie hebben. Uiteraard binnen de perken. Maar het levert voor mij het bewijs dat er nog liefde is. You give a shit, zullen we maar zeggen.

Achter conflicten gaan vaak de onuitgesproken en onbewuste verlangens en behoeften schuil die de weg wijzen naar de liefde. In mijn coaching zal ik jullie alleszins aanmoedigen om constructief ruzie te maken, met respect voor jezelf en elkaar. 

Patronen veranderen

Patronen verander je niet van de ene op de andere dag. Maar je kunt wel stante pede besluiten met z’n tweeën dat je vanaf nu weer gaat investeren in jullie relatie. Elkaar deelgenoot maken van wat je bezighoudt, elkaar weer aanraken, tijd nemen voor elkaar en opnieuw kennismaken kunnen ingangen zijn om de liefde een handje te helpen. 

Investeren betekent groei

Wanneer je je weer intensiever met je relatie gaat bezighouden, kan het zijn dat je opmerkt dat jullie niet meer dezelfde personen zijn als die tien jaar geleden zijn gaan samenwonen. En dat klopt, want de tijd heeft niet stilgestaan. Verlangen dat het weer wordt als vanouds is dus kansloos. Toch is het goed nieuws, want jullie nieuwe relatie wil graag ontdekt worden. En daartoe nodig ik jullie van harte uit. Kies voor elkaar, investeer in je relatie. Leve de Liefde!

Afbeelding: Freepik

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *