Relatiecoaching
Bezielend coach, bij levensvragen en relatiecoach

Voor wie is relatiecoaching?
Anders dan relatietherapie, waar je pas aan begint als het mis dreigt te gaan, helpt relatiecoaching bij het verdiepen van je relaties. RelatieS? Jazeker, meervoud!
Relatiecoaching is er voor iedereen die in een relatie meer diepgang en verbinding zoekt. Dat kan een liefdesrelatie zijn, maar er zijn meer relaties waarin je je bevindt. De relatie met je ouder(s) bijvoorbeeld, een broer of zus of de relatie met je kind(eren). Of met een leidinggevende niet te vergeten. Maar ook voor het verbeteren van de relatie met jezelf is relatiecoaching een uitstekend hulpmiddel. Je bent immers zelf je langste en trouwste levenspartner, of je nu single bent of in een relatie.
Hoewel het verlangen om een relatie te verdiepen vaak voortkomt uit een onbevredigend of ontevreden gevoel, gaan we in de coaching uit van de aanwezige positieve en helpende kenmerken die bij de partners in de relatie aanwezig zijn. Samen zoomen we in op de intenties, de onderlinge communicatie, de diepgang in het contact. Deel je gevoelens en kwetsbaarheden met elkaar? Wat spreek je uit en wat niet? Hoe geef je je grenzen aan? In een relatie is het belangrijk dat je kwetsbaarheden durft te benoemen. En is er onderling respect en veiligheid nodig om de ruimte in te nemen en jezelf te ontwikkelen. Als je gevoelens met elkaar deelt, ontstaat er meer begrip en bouw je aan een emotioneel sterkere verbinding. Ik help je door middel van relatiecoaching om elkaar beter te leren begrijpen. Dat je elkaar durft uit te dagen en blijvend de verbinding in je relatie versterkt.
Wanneer kies ik voor relatiecoaching?
- Ervaar je ongelijkheid in je relatie?
- Ervaar je je relatie als saai
- Begrijpen jij en je partner elkaar niet goed?
- Heb je moeite met uitleggen wat je voelt of wat je nodig hebt?
- Is er te weinig rust in jullie leven en weet je niet wat je daaraan kunt doen?
- Heb je tegengestelde karakters en wensen?
- Willen jullie allebei je leven invullen, maar op verschillende manieren?
En met ouder(s) en kind(eren):
- Is er voortdurend strijd (in het gezin)?
- Loop je steeds op tegen weerstand?
- Word je er moedeloos van dat je steeds politieagent moet spelen?
- Moet je zeuren en leuren om dingen gedaan te krijgen?
- Ben je het zat om steeds de wijste te zijn
- En ben je doodmoe aan het eind van de dag?
Als je op één vraag (of meer vragen) ‘ja’ hebt geantwoord, dan heeft het al zin. Je bent welkom bij mij, met of zonder je partner.
Relatiecoaching, ook bij autisme, AD(H)D, hoogbegaafd- of hooggevoeligheid
Bij het aangaan van een relatie is het soms nog niet duidelijk dat één van de partners autistisch is, AD(H)D heeft, hoogbegaafd of hooggevoelig is. In de loop van de tijd kan het vervolgens wel frictie en onbegrip onderling opleveren, doordat bepaalde verwachtingen niet uitkomen of een persoonlijke eigenschap of karaktertrek steeds storender wordt voor het onderling begrip. Uitgaande van de intentie om de relatie te doen slagen en de positief in te zetten eigenschappen van beide partners, zetten we relatiecoaching in om de brug te slaan tussen het neurotypische en het neurodiverse brein.
Omdat ik in het dagelijks leven ruimschoots de kans heb om met beide breinen te communiceren, kan ik de vertaalslag maken tussen beide breinen en je helpen jouw ervaringen, gevoelens en kwetsbaarheden te ‘ondertitelen’ en vertalen naar voor de partner begrijpelijke taal. Zo leer je elkaar en elkaars behoeften beter te begrijpen en ontstaat er een hechtere band.
